Welkom bij MeerZoo

MeerZoo film 1    /    Meerzoo film 2

IVM de veiligheid voor onze medewerkers en deelnemers is het park vooralsnog volledig gesloten voor heel 2020

uilskuikenskerkuilen 

MeerZoo

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark en kinderboerderij, waarbij spelen niet ontbreekt, die samen met onze zorgboerderij (Reemzorg) wordt beheerd. Reemzorg wordt ook wel eens zorgdierenpark genoemd.

MeerZoo is geopend vanaf 2011 voor het publiek. Daaronder wordt verstaan individuele bezoekers en groepen. De groepen die wij ontvangen zijn verschillend van kinderfeestjes tot familiedagen

In de komende jaren wil MeerZoo zich deels gaan richten op een groep dieren van het Amerikaanse continent (Canada, Noord-, Midden- en Zuid Amerika. Een deel van deze soorten zitten nu ook al in onze collectie. Daarnaast zullen ook de diverse "productiedieren" een plek krijgen. 

Door de diversiteit aan dieren is het niet altijd mogelijk om het gehele park open te stellen. Wij hebben daarom twee soorten openstellingen. De standaard openstelling en de zes bijzonder dagen. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

 

Ons doel is om de diverse soorten dieren die in onze collectie zijn te behouden voor het nageslacht. Daarnaast wil MeerZoo de verblijven zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen en educatie verstrekken over hoe de dieren in de natuur leven en voortplanten.

MeerZoo heeft niet tot doel om met alle dieren die in onze collectie zijn te gaan fokken of kweken. Wij willen ons vooral richten op soortbehoud van zeldzame en minder voorkomende diersoorten.

Een overzicht van de dieren die worden gehouden en waar mee gekweekt wordt kunt u op deze site vinden aan de rechterzijde onder de rubriek dieren..

Tevens vind u daar caresheets, informatieformulieren bij, die een algemene indruk geven van hoe het dier in de natuur leeft en hoe wij ze houden.

 

Daarnaast is MeerZoo, door middel van de Stichting Vrienden van MeerZoo, een opvang voor reptielen, vogels, knaagdieren en kleine exoten. De Stichting Vrienden van MeerZoo zal de opvang dieren naar controle op gezondheid en handelbaarheid of in de eigen colectie opnemen of herplaatsen bij andere dierentuinen of opvangadressen.

Ik hoop dat u een positieve indruk krijgt over onze dieren en misschien ge├»nteresseerd bent om eens langs te komen. Voor meer informatie en openingstijden zie elders op deze site.

 

 

BCIsalmon kl

 Afbeelding_keurmerkbord

Wij zijn erkend leerbedrijf!

MeerZoo app

appicon

Steun

Dier.nu

Bezoekers

We hebben 133 gasten en geen leden online

Partner (zorgboerderij)

Reemzorg-small

Animalpedia Overige dieren informatie

animalpedia small

Stichting vrienden van