Zebra tilapia

Meer zoo caresheet Zebra tilapia
Tilapia-buttikoferi
Wetenschappelijke naam: Heterotilapia buttikoferi.
Nederlandse naam: Zebra tilapia.
Land van herkomst: West-Afrika.
Grootte: Inclusief staart 25-35 cm.
Leeftijd: 5 tot 10 jaar.

Omschrijving: Een grote vis overwegend zwart van kleur met geel/bruine strepen op de zijkant. De kleur kan varieren naar grijs met bruine strepen. 

Verschil man en vrouw: De mannetjes zijn wat feller van kleur en wat steviger gebouwd. De vrouwtjes hebben minder felle kleur en zijn wat gestroomlijnder gebouwd.

Hoi, ik ben een Heterotilapia buttikoferimaar jullie mogen me ook wel een Zebra tilapia noemen. Ik kom voor in west-Afrika, vooral in Liberia kom Ik kan wel 35 cm groot worden. Ik ben groot en sterk. Hierdoor kan ik mijn eieren en mijn vrouwtje beschermen. Ik kan 10 jaar oud worden en ben zwart tot grijs van kleur met gele tot lichtbruine strepen, het kan verschillen afhankelijk van mijn humeur. Naarmate ik ouder word kunnen mijn strepen vervagen. Ik ben zeer intelligent, als ik in een aquarium gehouden word reageer ik veel op bewegingen van buiten het aquarium. Ik en mijn vrouwtje zorgen beiden voor de baby’s we eten ze niet op maar broeden ze uit in onze mond waar het veilig is. Ik ben een omnivoor en ik eet eigenlijk alles wat ik tegenkom. Je kunt bij mij beter geen vissen zetten die kleiner zijn dan ik, want die eet ik ook op... Ook moet je rekening houden met mijn water, want onbeperkt eten betekent ook onbeperkt poepen... 

MeerZoo app

appicon

Steun

Dier.nu

Bezoekers

We hebben 84 gasten en geen leden online

Partner (zorgboerderij)

Reemzorg-small

Animalpedia Overige dieren informatie

animalpedia small

Stichting vrienden van