Europese patrijs wildkleur

MeerZoo caresheet Europese patrijs wildkleur

Meerzoo-BosFazant Blauw-DSC 0347.JPG-KLEINER FORMAAT

Wetenschappelijke naam: Perdix perdix
Nederlandse naam: Europese patrijs wildkleur (veldhoen)
Land van herkomst: De patrijs is een standvogel die in het overgrote deel van Europa voorkomt, waaronder Nederland, België en Duitsland. Uitzonderingen zijn het Iberisch Schiereiland. Tevens komt deze patrijs voor in het zuiden van Canada en het noorden van Amerika. Ook in vele andere landen van de wereld komen ze voor. Ze zijn daar uitgezet voor de jacht, maar zijn in deze landen als inheemse dieren aangemerkt.
Grootte: Lengte ca. 30 cm. Ze zijn een middelgrote levendige vogel met een gedrongen bouw en ronde lichaamsvormen en middelhoog gesteld. Met een spanwijdte van 45 tot 48 cm.
Gewicht: 300 tot 500 gram
Leeftijd: tot 7 jaar

Kleur man: De poten zijn grijs, de kop is kastanjebruin, evenals de keel. Mannetjes hebben een kastanjebruine buikvlek in de vorm van een hoefijzer.

Kleur vrouw: De poten zijn grijs, de kop is kastanjebruin, evenals de keel. De vrouwtjes hebben een kleinere vlek of soms geen vlek. De jonge dieren hebben geen vlek (zie ook foto linksboven).

Hallo! Jij wilt zeker wel weten wat ik ben? Ik ben een Perdix perdixoftewel een Europese patrijsIk ben een staande vogel die in het grootste gedeelte van Europa voorkomt. Ik ben een kleine vogel van ongeveer 30 cm hoog. Ik kan maar 7 jaar oud worden. Ik ben vaak bruin van kleur, maar kom in nog vele andere kleuren voor. Ik kan me maar hechten aan één partner en ben hierdoor monogaam. Ik broed 26 dagen op mijn eieren en heb ongeveer 12 eieren. Alhoewel, mijn nest is wel eens zo vol geweest dat ik 19 eieren had! Dat was een record! De eieren die ik leg zijn grijs-bruin tot grijs-geel van kleur. Ik eet veel insecten, maar ook veel plantaardige dingen. 

Voeding:
We eten graag zaden, onkruiden, granen, bladeren van grassen en klavers maar daarnaast ook wel insecten.

Wist je dat..

Een standvogel betekent dat we hier blijven en niet naar warme landen vliegen?

Meerzoo-Fazanten-DSC 0146-AF.JPG-KLEINER FORMAAT

MeerZoo app

appicon

Steun

Dier.nu

Bezoekers

We hebben 221 gasten en geen leden online

Partner (zorgboerderij)

Reemzorg-small

Animalpedia Overige dieren informatie

animalpedia small

Stichting vrienden van