Chinese dwergkwartel

Meer zoo caresheet

Chinese dwerg kwartel

 Meerzoo-Chinese dwergkwartels-DSC 0230-AF.JPG-KLEINER FORMAAT

Latijnse naam: Excalfactoria chinensis

 Nederlandse naam: Chinese dwerg kwartel

Land van herkomst:

 

De Chinese dwergkwartel heeft een enorm groot verspreidingsgebied. Van India, Sri-Lanka,China, Sulawesi en de molukken tot in Australië. Binnen dit gebied worden negen ondersoorten onderscheiden. Het is een algemene vogel die van open landschappen, graslanden, moerasgebieden, rijstvelden en gebieden met struikgewas houdt.

Grootte: 11cm tot 15cm

Gewicht: 340 gram  

Geslachtsonderscheiding: Je kan in 1 oogopslag zien of het een hen of haan is. De haan heeft een duidelijke zwart/witte keeltekening en een blauwegrijze borst of buik die de hen niet heeft.

Hoi! Ik ben de Excalfactoria chinensis. Maar jij mag me Chinese dwergkwartel noemen. Waarom? Omdat ik uit China kom. Je kunt me ook vinden in gebieden zoals Sri Lanka, Sulawesi en ook Australië. Ik ben een heel klein vogeltje want ik ben maar 11 tot 15 centimeter groot. Ik weeg ongeveer 340 gram. Onze mannen hebben een zwart witte keeltekening en onze vrouwen hebben hier alleen bruin. Als ik eitjes krijg leg ik er 8 tot meer dan 10 eitjes en die komen 16tot 18 dagen later uit. Ze kunnen meteen al meelopen en hun eigen voedsel zoeken. Ik hou erg van de beschutting, dus je kunt me niet altijd zien. Ik hou erg van zaadjes, maar een beetje fruit vind ik ook niet vies.

Wist je dat...
De eitjes van een kwartel geschikt voor consumptie, kun je bijvoorbeeld een lekkere gebakken eitje van maken

 

 

Meerzoo- Chinese dwergkwartels-DSC 0221- AF.JPG-KLEINER FORMAAT

 

 

Steun

dierenlot

Bezoekers

We hebben 107 gasten en geen leden online

Partner (zorgboerderij)

Reemzorg-small

Animalpedia Overige dieren informatie

animalpedia small

Stichting vrienden van