Indische loopeend

Meer Zoo caresheet Indische loopeend

Loopeend_wit1

Familie: Anatidae.
Nederlandse naam: Indische loopeend. (flesseneend).

Land van herkomst: Gedomesticeerd, Nederlands-Indië, Indonesië (Lombok, Java & Bali), Engeland,  Zuidoost-Azië, India.

Grootte: lengte: tot 50 cm voor de vrouwen en tot 66 cm voor de mannen.
Leeftijd:8-10 jaar.
Gewicht: Man: 1,75 tot 2,25 kg. Vrouw: 1,5 tot 2,0 kg.
Ringmaat:14 mm.

Kleur man:Diverse kleuren zoals de forelkleur, zwarte, blauwe, witte en reekleurige (bruin licht wildkleur). De man heeft een krul in de staart.

Kleur vrouw: Diverse kleuren zoals de forel kleur, zwarte, blauwe, witte en reekleurige (bruin licht wildkleur).

Kwakkwakkwak! Ik ben de Anatidae, maar omdat ik zo rechtop loop word ik de Indische Loopeend genoemd. Driemaal raden waar ik vandaan kom. Uit India. Ik ben tegenwoordig ook veel te vinden in Engeland, Indonesië en zuidoost Azië.Ik ben vaak in het wit te vinden, maar kom ook wel in andere kleuren voor. Ik sta rechtop en waggel erg leuk. Ik leg heel veel eieren, maar ik broed ze niet allemaal uit. Als ik broed, komen mijn eieren na 28 dagen uit. Ik eet heel veel, zoals planten, bloemen, groente en fruit. Ik ben een echte alleseter! 

Uiterlijk:

Kenmerkend is onder meer dat ze niet vliegen maar hoogopgericht rondlopen. De rompbouw is flesvormig en heeft weinig borst. Vrouwtjes worden ongeveer 50 cm lang en mannetjes tot 66 cm, gemeten van kruin tot staart. Ze wegen tussen de 1,4 en 2,3 kilogram. De kleur van het verenkleed varieert van bont, wit tot zwart. Mannetjes zijn te herkennen aan een kleine krul in de staart. Vrouwtjes hebben deze niet.

Voedsel:

Alhoewel ze graag foerageren (zoeken naar eten), in slootjes of vijvers, lopen ze het liefst in grasland op zoek naar wormen, slakken en vangen zelfs vliegen.

Wist je dat...

Loopeenden bekend staan om hun bijzonder hoge leg, zo'n 150 tot 200 eieren per jaar, soms zelfs meer. De eieren worden gelegd op de meest uitlopende plekken, ze maken geen nesten maar leggen eieren in een ondiep gat met veren. Alleen de vrouwtjes kwaken, mannetjes maken een schor zacht geluid.

Loopeend_wit4

MeerZoo app

appicon

Steun

Dier.nu

Bezoekers

We hebben 82 gasten en geen leden online

Partner (zorgboerderij)

Reemzorg-small

Animalpedia Overige dieren informatie

animalpedia small

Stichting vrienden van