header

MeerZoo film 1    /    Meerzoo film 2

 Meerzoo is gesloten

De stichting vrienden van Meerzoo blijft wel actief.

uilskuikenskerkuilenMeerZoo

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark en kinderboerderij, waarbij spelen niet ontbreekt, die samen met onze zorgboerderij (Reemzorg) wordt beheerd. Reemzorg wordt ook wel eens zorgdierenpark genoemd.

MeerZoo is op dit moment niet meer gopend voor het publiek. De dieren die er zijn die zullen blijven tot ze komen te overlijden. Daarnaast worden de verblijven wel weer gevuld met dieren die meer passen bij onze doelgroepen van de Zorgboerderij Reemzorg en Meer-BSO. Ook de IUS dieren worden hierbij niet vergeten. Meer info overvde opvang zie de site van de Stichting van vrienden van Meerzoo 

Door de diversiteit aan dieren, onze zorgboerderij en buitenschoolse opvang is het niet meer mogelijk om het gehele park open te stellen. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.
vrijwilligers aap

Ons doel is om de diverse soorten dieren die in onze collectie zijn te behouden voor het nageslacht. Daarnaast wil MeerZoo de verblijven zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen en educatie verstrekken over hoe de dieren in de natuur leven en voortplanten.

MeerZoo heeft niet tot doel om met alle dieren die in onze collectie zijn te gaan fokken of kweken. Wij willen ons vooral richten op soortbehoud van zeldzame en minder voorkomende diersoorten.

Een overzicht van de dieren die worden gehouden en waar mee gekweekt wordt kunt u op deze site vinden aan de rechterzijde onder de rubriek dieren..

Tevens vind u daar caresheets, informatieformulieren bij, die een algemene indruk geven van hoe het dier in de natuur leeft en hoe wij ze houden.

Daarnaast is MeerZoo, door middel van de Stichting Vrienden van MeerZoo, een opvang voor reptielen, vogels, knaagdieren en kleine exoten. De Stichting Vrienden van MeerZoo zal de opvang dieren naar controle op gezondheid en handelbaarheid of in de eigen collectie opnemen of herplaatsen bij andere dierentuinen of opvangadressen.

BCIsalmon kl

 Afbeelding_keurmerkbord

Wij zijn erkend leerbedrijf!