header

MeerZoo caresheet

Bufo marinus

Wetenschappelijke naam: Rhinella marina (Bufo Marinus).


Andere namen: Agapad / (Suiker)rietpad / Zeepad / Zuid-Amerikaanse reuzenpad.

Land van herkomst: Midden-Amerika en Zuid-Amerika.

Lengte: 15 tot 25 cm

Gewicht: maximaal 1300 gram

Bufo marinus

Heey daar! Ik ben Rhinella marina (Bufo Marinus), maar omdat jij het bent mag je mij ook Agapad noemen. Ik ben een amfibie, en dat betekend dat ik op het water maar ook op het land kan leven. Mijn woonplaats is hier heel ver vandaan. In Midden en Zuid-Amerika. Ik ben een hele grote pad want ik kan ongeveer 20 cm groot worden! En we kunnen ook heel oud worden. Want wij worden ongeveer 15 jaar. Ik ben bijna altijd bruin van kleur en heb een heleboel wratten op mijn rug. Maar pak mij maar niet op, want ik heb gif achter mijn ogen die ik naar je toe kan spuiten als ik bang wordt.

Net als andere padden ben ik eerst een klein visje van maar 10mm, mijn rug is dan zwart en ik heb een zilverachtig grijze buik met donkere vlekjes. Als ik eitjes leg, leg ik er meteen een heleboel. Wel duizend eitjes die dan na een dag tot drie dagen later uitkomen.

Ik zie mijn eten altijd lopen maar ik kan ze ook goed ruiken. En ik eet een heleboel; voornamelijk insecten zoals kevers, sprinkhanen, kakkerlakken en mieren maar een grote pad lust ook graag kleine knaagdieren, reptielen, vogels, andere amfibieën, maar ook heel veel planten. Mij kun je bijna eigenlijk alles wel voorschotelen want ik ben namelijk dol op eten!

 

 

Paring
Om mannetjes te weren blaast een vrouwtjes pad zich helemaal op, hierdoor word ze nog groter en breder. Alleen de meeste fitte en sterkste mannetjes pad kan erop komen. Een mannetje klimt op de rug van het vrouwtje. Hij klemt zich vast en blijft een aantal dagen zitten

 

Wist je dat…

De grootste agopad in de wereld wel 38cm lang is en 2,65 kilo weegt?

De agopadden bijna net zo groot als een kleine kip kan worden?


.