header

Meer Zoo caresheet New Forest pony

 new-forest-pony

Wetenschappelijke naam: F. Caballus.
Nederlandse naam: New Forest pony.
Land van herkomst: Engeland.
Gedomesticeerd
Stokmaat: Maximaal 148 cm.
Gewicht: 350 tot 400 kg.
Leeftijd:25 jaar en meer.

Híííííííínnek! Ik ben een F. Caballus. Ik heet ook wel New Forest Pony. Ik kom uit Engeland. Als ik zwanger word ben ik dat voor ongeveer 11 maanden, meestal krijg ik dan 1 veulen, maar heel af en toe krijg ik een tweeling. Mijn veulen blijft voor lange tijd bij me en pas na een paar maanden gaat het op avontuur. Ik eet het liefst de hele dag gras, maar als ik fruit of groente kan vinden ben ik ook niet meer te stoppen. 

Karakter

Van de New Forest Pony mag worden gezegd dat hij een grote intelligentie bezit, waardoor hij makkelijk leert. Tevens is de New Forest Pony naast betrouwbaar en kindvriendelijk, ook moedig en eerlijk. De New Forest Pony mag een taaie pony genoemd worden met zijn soms ongelooflijke uithoudingsvermogen. Ze worden gebruikt als rijpony of tuigpony.

Kenmerken: 

De stokmaat van de New Forester ligt tussen de 120 en 148 cm. Vanaf 148 cm spreekt men niet meer van een pony, maar van een klein paard.

New Foresters zijn onder andere te herkennen een droge lichaamsbouw en hard beenwerk, te herkennen aan de duidelijk afgetekende spieren en dieptes van het lichaam van de pony's. Voor zowel Nederland als België geldt: goede wedstrijdpaarden hebben aflopende schouders, een mooie ronde, niet te zware hals, een breed voorhoofd en vriendelijke ogen. De benen moeten stevig zijn en van de zijkant gezien heeft de pony de vorm van een rechthoek. Er wordt ook op de botten en op de hoeven gelet. De kleinere pony's hebben vaak de beste verhoudingen.

New Foresters zijn vaak bruin of bruinachtig van kleur, of grijs, maar vele kleursoorten zijn mogelijk, met uitzondering van bont en blauogige palomino.