header

Meer zoo caresheet  Grasparkiet

 grasp1.jpg

Latijnse naam: Melopsittacus undulatus
Nederlandse naam: Grasparkiet
Land van herkomst: Australië
Grootte: 18-24 cm

Gewicht: 30-40 gram

grasparkiet.jpg

Leeftijd: 12-14
Ringmaat: 4 mm
Kleur man: De grasparkiet kan vele kleuren hebben, maar de vier basiskleuren zijn groen, geel, blauw en wit. De groene kleur lijkt het meest op de grasparkiet die in het wild leeft.
Kleur vrouw: De grasparkiet kan vele kleuren hebben, maar de vier basiskleuren zijn groen, geel, blauw en wit. De groene kleur lijkt het meest op de grasparkiet die in het wild leeft.
Voliere: De grasparkiet heeft haar volière het liefste buiten staan, als het kan met de voorkant richting het zuiden, want daar voelen de grasparkieten zich het beste bij. In een goede voliere zitten zitstokken en wat klimtuig, zodat de beesten kunnen zitten en spelen. Een betonnen vloer is het makkelijkste om schoon te maken, dus is het een aanrader voor uw voliere. Het beste kunt u er gaas om doen, maar let wel op dat er niks uitsteekt, want daar kunnen de grasparkieten zich aanbezeren.
Kweek: nest: Na een viertal weken vliegen de kleintjes voor het eerst uit hun nest, waar ze overigens wel iedere avond opnieuw ingaan om de nacht door te brengen. Na 6 à 7 weken zijn de kuikentjes helemaal zelfstandig en kunnen ze op eigen benen staan.
Behuizing: Deels overdekt half open nachthok, nestkasten gehele jaar beschikbaar.
Temp/ Luchtvochtigheid: Wintervast
Voeding: Zadenmengsels, eivoer, grit en kalksteen. Iedere dag mag uw grasparkiet een klein stukje fruit of groenvoer, maar geen avocado's, want die zijn giftig voor de grasparkieten. Ook kunt u het beste een bakje met drinkwater in de volière zetten.